Hleb i pecivo

 

 

Od uvođenja privremenih mera u Preduzeću izvršena je rekonstrukcija industrijskih pogona i osposobljena je pekara za proizvodnju hleba i peciva. U proteklom periodu, u proseku, u pekari se dnevno proizvodilo oko 4.000 komada hleba i oko 60 kilograma raznog peciva.

Od asortimana pomenimo sledeće vrste hleba: beli "državni" 500 g, "Obrenovac" 500 g,  polubeli "državni" 500 g, hleb sa mekinjama 500 g, integralni hleb 500 g, beli hleb 600 g, hleb "sunce" 500 g, "Ušće" 500 g i "Posavac" 500 g.

Uz to, u pekari se svakoga dana peku lepinje-pogače od 500 i lepinje od 100, 150 i 250 grama.

Od peciva tu su uvek sveži đevreci (140 g), đevreci-štapići (100 g), lisnati štapići (100 g), bele kifle (od 50 i 100 g), perece  i koktel-perece (100 g), žu-žu (100 g), paštete (100 g), paštete sa sirom (100 g), hlebne mrvice (od 250 g do 1 kg) i kore za gibanicu (500 g).

Pekara Preduzeća poznata je i po proizvodnji slavskog kolača (1,5 kg), štrudli sa orasima (100 g) i štrudli sa makom (100 g). Na rafovima prodavnica nalaze se i naše buhtle sa džemom (100 g) i pite sa jabukama (150 g). Poznate su i naše pite sa sirom, krompirom i mesom (150 g).

Obrenovački pekari prave ukusne kroasane sa kremom, sirom i šunkom (100 g). Takođe, tu su i rolnice sa makom, kremom, sirom i šunkom (100 g).

Pomenimo i da se u pekari AD "Dragana Markovića", svakoga dana, proizvode i sveže pogačice i pogaćice sa čvarcima (100 g), šapice sa šunkom (100 g), pužići (100 g) i čuvani burek (250 g). Pitanje je samo da li volite burek sa jabukama,  sirom ili onaj sa mesom.

Iskorišćenost kapaciteta Pekare je nešto iznad 40 procenata što ostavlja realnu mogućnost da se, u narednom periodu, poveća svakodnevna proizvodnja svežeg hleba i peciva.